Tyto webové stránky používají k poskytování svých služeb soubory Cookies. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů Cookies .

Rozhovor se systémovým analytikem Kubou

People of LOGEX8.únor 2022

Jaká je práce systémového analytika? A jak se dá zvládat rodina s malými dětmi a IT vývoj? Co má Kuba v kanceláři nejraději? Patří do skupinky "káva" nebo "čaj"? Vše se dozvíte v našem rozhovoru :-)

Autor: Recruitment team

Kubo, řekni nám na úvod, jak dlouho už pracuješ v LOGEXu?

Přesně rok a 4 měsíce.

Kuba

Kuba

Čemu ses věnoval, než Tě cesta zavedla k nám do LOGEXu?

Věnoval jsem se rodině, protože se mi narodila druhá dcera, takže to byl takový hodně záživný půlrok. Ale pokud mluvíme o pracovní pozici, tak jsem pracoval ve společnosti Oxyshop na vývoji webových aplikací a e-shopu.

S dcerkou

S dcerkou

V životopise jsme se dočetli i o zaměstnavateli TV Nova, což zní velmi zajímavě.

Je to tak, na Nově jsem strávil krásných 6 let. Pracoval jsem na obchodním oddělení, ale měl jsem na starost obchodní software, který sloužil ke zpracovávání reklamních spotů a jejich nasazování do vysílání, plánování reklamního vysílání a pauz, různý reporting, hra s čísly a se sledovaností a samozřejmě vyhodnocování.

Jak se stane, že z televizního prostředí začneš pracovat v IT firmě?

Stalo se to tak, že jsem nejprve měl záměr začít pracovat v softwarové firmě. Zaujala mě nabídka do Logexu, která byla velmi vtipně napsaná a hlavně byla zakončená: “Máme nejlepší kávu!”, tak jsem říkal: “Hmm, sounds like a challenge!” Protože já jsem hodně kávový, tak jsem si řekl, že si zajdu na kafe a prostě uvidím. Popis pracovní pozice hlavně odpovídal tomu, co jsem dělal víceméně předtím a zároveň tomu, čemu jsem se chtěl věnovat dál.

Pamatuješ si, čím jsi chtěl být jako dítě?

Chtěl jsem být doktorem. Celé dětství. Vlastně mě to drželo dlouho. Ale pak jsem byl přesvědčen, že je potřeba hodně fyziky a matiky a to mně moc nešlo. Tehdy jsem to vzdal a do dneška mě to trošku mrzí. Ale na druhou stranu jsem se zase našel v IT a baví mě to taky.

Na výletě

Na výletě

Nyní u nás pracuješ jako systémový analytik. Můžeš nám popsat, co tvá pozice obnáší?

Moje pozice by se dala rozdělit na dvě části. První část je o komunikaci s Product Ownerem o strategii vývoje produktu, plánování, získávání informací o požadavcích a návrzích ke zlepšování produktu. Kromě toho získávám prostřednictvím Product Ownera feedback od uživatelů, jakým způsobem produkt vylepšovat. Tyhle informace přetavuji do zadání pro vývojový tým a určitým způsobem je popisuji do systému, aby vývojáři co nejpřesněji věděli, co mají dělat. Druhá část, konkrétně v Logexu, je část testovací. Zde přebírám práci od vývojářů zpět a ověřuji produktovou část v návaznosti na zadaných požadavcích. A samozřejmě je tam nějaký byznys pohled, který musí být také splněn. Součástí testování je pak uvádění produktu do provozu. To znamená, že před každým nasazením nové verze je potřeba tu verzi pořádně otestovat, najít případně veškeré chyby a defekty, které se v aplikaci mohou vyskytovat a postarat se o následnou úpravu.

Co máš v LOGEXu nejraději? Na co se do práce nejvíc těšíš?

Mám tady rád to naše zázemí, plnou kuchyňku věcí, výborné kafe a prostě takové ty laskominky 😊 To, že člověk může přijít, támhle si nabrat nějaké oříšky, dát si dobré pití. Mám rád fotbálek, to je příjemný rozptýlení v průběhu dne, kdy člověk intenzivně pracuje u počítače. Fotbálek mě pěkně rozproudí a celkově je to příjemné zpestření. Mám rád i pozici firmy, že jsme v centru a že tady každý den zažívám gastronomické hody. Člověk si může vybrat různé druhy kuchyní, různé restaurace, zajít si na výborné jídlo. Já jsem to dřív takhle něměl, takže musím přiznat, že mě to velmi obohatilo. :-)

Na druhou stranu nacházíš ve firmě něco, co by se dalo zlepšit?

Možná bych ocenil nějaké stálé parkovací místo. Dojíždím a nerad cestuji MHD, takže by se mi další stání pro auto hodilo, to by byla taková třešnička na dortu řekněme 😊 Sice teď nějaká máme, ale na počet zaměstnanců by jich mohlo být více. Jinak v zásadě nevidím nic, co by mi tu chybělo.

Zmiňoval jsi, že máš rodinu. Řekni nám, jak zvládáš udržovat rozumný work-life balance?

Je to náročné, protože mám dvě dcery a ta jedna je ještě hodně maličká. Ale zase musím říct, že Logex jako firma a moje vedení je nastaveno dobře a vnímají to jako důležitou součást mého života a v žadném případě mě nikdo netlačí do toho, abych se věnoval více firmě než rodině. Člověk má ten čas jen jeden a já ho chci rozdělit rovným dílem mezi rodinu a práci. Samozřejmě mohou být výjimky. Pak není problém se domluvit na tom, že když si rodina potřebuje ukousnout více toho času, tak si to tak naplánuji a funguje to.

S rodinou

S rodinou

Co děláš ve volném čase?

Když už mám volný čas, tak si nejraději čtu a to je tak asi všechno (smích). Teďka už toho víc nestíhám.

Tak jinak, jak jsi trávil volný čas, když jsi ho měl dostatek? 😊

Cestoval jsem, bavilo mě běhání, jízda na kole, plavání, takové normální sporty. A ty knížky, to je moje srdcovka celý život. Mám také zájem o technologie obecně, takže doma se pořád hraju s nějakým hardwarem a vyrábím si z toho “zlepšováky”.

A jaké knížky čteš?

Z beletrie mám nejradějí sci-fi, to k tomu IT asi patří. Mimo beletrii si rád přečtu třeba životopisy o slavných osobnostech nebo různou historickou literaturu.

Kdybys měl zmínit jednu věc, na kterou nalákat lidi k nám do týmu, co by to bylo?

Určitě smysl té práce. Myslím, že děláme něco, co opravdu dává smysl a co má obrovský potenciál do budoucna. Z mého pohledu je to velmi stabilní zaměstnání a člověk pracuje na něčem, co skutečně bude potřeba ještě za mnoho let. Bude potřeba ten produkt dále rozvíjet a myslím si, že to má velice pozitivní dopad na společnost.

Děkujeme za rozhovor.

Společné foto

Společné foto

Sleduj nás a už ti nic neunikne!

MichaelaKnapkova

Michaela Knápková

Talent Partner
LinkedIn

Chceš se nás na něco zeptat? Tak nám napiš!

Žádný soubor nenahrán (max. 5MB)

Místo CV nám klidně hoď odkaz na Tvůj LinkedIn do zprávy

Odesláním tohoto formuláře souhlasíte s evidencí Vašich údajů v naší interní databázi kandidátů, kde je budeme evidovat po dobu 3 let.

Sleduj nás a už ti nic neunikne!

Kontakt

Jak se k nám dostaneš?Jak se k nám dostaneš?

Kde nás najdete

Nové sady 25, budova Titanium
602 00 Brno
Česká republika
MichaelaKnapkova

Michaela Knápková

Talent Partner
LinkedIn

Naše příspěvky z Instagramu