Tyto webové stránky používají k poskytování svých služeb soubory Cookies. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů Cookies .

Rozhovor s frontendistou Šimonem

People of LOGEX7.říjen 2021

Co přivedlo Šimona k programování a jak se stal mentorem v IT akademii již během studií na VŠ? Na čem právě pracuje, co na firmě oceňuje nebo co dělá, když zrovna nepracuje? Odpovědi najdete v našem rozhovoru :-)

Šimone, na začátek nám prozraď, jak dlouho už u nás pracuješ?

Teď v říjnu to je už 3 roky a 4 měsíce.

Pivní občerstvení na summer party

Pivní občerstvení na summer party

A co jsi dělal předtím?

Předtím jsem byl studentem. Nejdříve jsem začal studovat na vysoké škole lingvistiku, protože jsem chtěl pracovat v anglickém jazyce. Bavilo mě to, dokonce jsem chvíli dělal tlumočníka pro sloupské menší podnikatele (pozn. Šimon pochází ze Sloupu). Po půl roce jsem ale studium ukončil a přešel jsem na školu s oborem Informační management, kde jsme měli i několik předmětů o programování a začalo mě to více zajímat.

Jaká byla ta tvá cesta do LOGEXu?

Protože mě programování během studia začalo bavit, chtěl jsem si najít práci v oboru. Ve škole se neučí úplně předměty, které jsou pak v praxi pro juniora využitelné. Chvíli mi trvalo najít firmu, kde by mě jako juniora, který se bude muset nové technologie doučit, přijali. Nakonec mi tuhle příležitost dal LOGEX a já jsem rád začal. První 3 měsíce jsem měl za úkol pracovat na vlastním projektu, který jsem poté využil v bakalářské práci. Tu mi za LOGEX konzultoval můj nynější kolega Radim. Bakalářku jsem obhájil a pokračoval dále ve studiu.

Bakalářka obhájena.jpg

Bakalářka obhájena.jpg

Ty jsi nějakou dobu díky studiu na VŠ pracoval jen na part-time, že ano?

Ano, byly to 3 roky práce na part-time a na full-time jsem přešel před 3 měsíci, kdy jsem už dokončil školu.

Také o tobě víme, že jsi kromě práce a studia ještě dělal mentora v IT akademii. Jaké to bylo učit další studenty programování?

Je to pravda, byl jsem mentorem v akademii, která vznikla před několika lety a dala si za úkol lidi z jiných oborů přeškolovat na IT specialisty, konkrétně programátory. Kamarád vývojář mě k tomu přivedl v době, kdy jim chyběli lektoři, a tak jsem půl roku vedl projektovou fázi. To znamená, že jsem dostal na starost studenty, kteří se akademie účastnili už 8 měsíců a mentoroval jsem je při kódování jejich vlastních projektů, konkrétně v JavaScriptu.

Ty pracuješ jako frontend vývojář. Můžeš nám popsat, na jakém projektu momentálně pracuješ?

Za celou dobu práce v LOGEXu jsem prošel více projekty. Aktuálně pracuji na jednom, který se jmenuje “Medicine Value Analytics”, který pomáhá analyzovat efektivitu léčiv pro pacienty s těžkým onemocněním. Já se věnuji již zpracovaným datům a jejich vhodným zobrazením pro naše klienty (tz. nemocnice a zdravotnické zařízení) a podle jejich potřeb upravuji.

Team building na curlingu.png

Team building na curlingu.png

Co se ti líbí na LOGEXu?

Věc, která se mi líbí asi úplně nejvíc, jsou naše charitativní aspekty. Například nedávno proběhlá Step Challenge, kde se za každý kilometr přidávala 1 koruna do sbírky na dobročinné účely, kde nyní společně vybereme, na co konkrétně peníze věnujeme. Nebo jiná akce, které jsme se jako firma před 2 lety účastnili, byla událost You dream we run v Blansku - 24hodinový běh (pozn. největší outdorová charitativní akce v ČR). Tyhle akce a ten směr k dobročinnosti se mi líbí hodně.

Na druhou stranu, na čem by bylo dobré zapracovat?

Ohledně lidí nemůžu říct nic špatného. Možná jako největší problém vidím, že jako firma jsme velmi rychle vyrostli, a díky tomu je docela složité udělat vyrovnání napříč celou firmou v rámci technologií a produktů. Ale pracuje se na tom.

Čím jsi chtěl být jako dítě?

Já jsem v tomhle neměl úplně jasno, ale když se vrátím na základní školu, tak tam jsem chtěl být kuchařem, protože jsem měl moc rád jídlo a chtěl jsem ho připravovat. Tohle mi vydrželo jako hobby, ale nakonec se tím neživím. Na střední škole jsem začal hrát počítačové hry a chtěl jsem být naopak vývojářem těch her. A potom jsem začal studovat lingvistiku, chtěl jsem být tlumočníkem. Ale nakonec jsem se vrátil k tomu, co jsem chtěl dělat v mládí na střední škole, k programování.

Co děláš ve svém volném čase?

Hraní počítačových her mi zůstalo. Taky hraji závodně šachy za Sloup, ale to je na nižší regionální úrovni. Týmově jsme se loni dostali do krajského přeboru, tak je to pěkný úspěch Sloupu. Jak je asi poznat, tak já ze Sloupu z Moravského krasu pocházím, takže mám občas trochu problém si stále zvyknout na Brno. Proto se často vracím právě tam, když mám volno, a trávím čas v přírodě a užívám si klidu. A samozřejmě jako správný Čech nepohrdnu našim dobrým pivem😊

Léto právě odešlo, tak jak jsi ho strávil?

Před 4 měsíci jsem dokončil inženýrský titul, který jsme oslavili na dovolené v Chorvatsku na ostrově Hvar, což je nádherné místo a velmi rád se tam vracím. Potom jsem byl na několika menších lokálních výletech, třeba v Praze nebo s kolegy v Krkonoších, kde nás bylo celkem asi 15 (pozn. malá LOGEX dovolená😊).

Výhledy na dovolené v Chorvatsku.JPG

Výhledy na dovolené v Chorvatsku.JPG

Kdybys měl říct jednu věc, kvůli které jsi v LOGEXu a čím bychom mohli nalákat další nové kolegy a kolegyně, co by to bylo?

Určitě lidi. Je tady neskutečné množství briliantních a chytrých lidí, kteří jsou velmi ochotní pomoci a rádi diskutují a je jedno, jestli se člověk baví s kolegy ze svého týmu nebo z jiných. Konkrétně v Brně jsou ti lidi úžasní, všichni dost otevření a každý, kdo může, tak pomůže a hrozně rád předá zkušenost.

Děkujeme za pěkný rozhovor :-)

Sleduj nás a už ti nic neunikne!

MichaelaKnapkova

Michaela Knápková

Talent Partner
LinkedIn

Chceš se nás na něco zeptat? Tak nám napiš!

Žádný soubor nenahrán (max. 5MB)

Místo CV nám klidně hoď odkaz na Tvůj LinkedIn do zprávy

Odesláním tohoto formuláře souhlasíte s evidencí Vašich údajů v naší interní databázi kandidátů, kde je budeme evidovat po dobu 3 let.

Sleduj nás a už ti nic neunikne!

Kontakt

Jak se k nám dostaneš?Jak se k nám dostaneš?

Kde nás najdete

Nové sady 25, budova Titanium
602 00 Brno
Česká republika
MichaelaKnapkova

Michaela Knápková

Talent Partner
LinkedIn

Naše příspěvky z Instagramu